Cicloturisme i BTT Cicloturisme en família

7. Els senders que ens descobreixen el Baix Penedès

Descripció de la ruta

Aquesta ruta pel Baix Penedès és molt tranquil·la i entretinguda. Transcorre per senders del Vendrell, Sant Vicenç de Calders, Els Masos de Comarruga, Fons del Mata i Roda de Berà. Sortint del Vendrell ens trobem amb una zona de bosc i cultius de vinya. Des d’aquí, ens dirigirem al poble de Sant Vicenç de Calders a través de camps d’oliveres. Des d’aquí, ens dirigim a tota una zona de bosc molt bonica, el Fons de la Mata. Des d’aquí, ens dirigim a Roda de Berà travessant zones de cultius i bosc. Una vegada allà, farem la volta, i desfarem el camí pels mateixos pobles però combinant senders nous, així com repetint-ne algun. La ruta és 100% ciclable i ideal per als que s’inicien al BTT amb algun tram una mica més tècnic, però bastant assequible. S’aconsella fer-la en època de calor ja que gran part de la ruta transcorre entre boscos i s’hi està molt a gust.

Tipus de ruta: Ruta circular
Punt de sortida i arribada: El Vendrell
Distància: 37 km
Durada: 3 hores i 30 minuts
Desnivell acumulat: 790 metres

Punts d'interès: El Vendrell, capital de la comarca litoral del Baix Penedès, és una de les ciutats més destacades de la Costa Daurada. En època romana, l’enclavament va ser un important nus de comunicacions, ja que per allà passava la Via Augusta. Tant les restes romanes com les d’altres civilitzacions que van deixar empremta a la comarca, es conserven avui al seu Museu arqueològic. Val la pena acostar-se als barris marítims de Sant Salvador, on es pot visitar la Casa Pau Casals, amb el seu actiu port esportiu, i El Françàs. Cunit, Calafell i Torredembarra són altres destacats nuclis turístics i residencials que hi ha al llarg de l’extens litoral de la Costa Daurada. I molt a prop, seguint la Via Augusta cap al sud, apareix l’Arc de Berà, un imponent arc de triomf que data de principis del segle II d.C.


Fons del Mata
 

Vols que el teu dia sigui rodó?

Pícnic entre els arbres

La zona recreativa del Fons del Mata disposa d’un espai equipat amb taules i barbacoes per a poder fer un bon pícnic a l’aire lliure. És un espai natural amb un estany preciós. Hem d’advertir que s’ha de demanar permís per a fer ús de les instal·lacions.

 

El Vendrell, els orígens de Pau Casals

Visitar El Vendrell és sinònim de conèixer la casa on va néixer Pau Casals, situada al carrer de Santa Anna. Davant de la Vil·la Casals hi ha l’Auditori Pau Casals, construït per a complir una de les voluntats essencials del Mestre: acostar la música i la cultura a tothom. Aquest és un dels punts imprescindibles de la ruta del Paisatge dels Genis.

 

El VendrellEl Baix Penedès, Tarragona
Arc de BeràArc de Berà

Què necessites?