Cicloturisme i BTT Cicloturisme en família

4. Vinyes, ametllers i oliveres a l’Alt Camp

Descripció de la ruta

A l’Alt Camp, una de les rutes més especials és la que proposa la sortida popular La Pica que, any rere any, concentra a centenars de bicis per a pedalar per les pistes de la Serra de Miramar, una de les muntanyes de la comarca de l’Alt Camp. Aquesta ruta té com a punt d’inici i final el petit poble de Picamoixons, envoltat de vegetació mediterrània, amb vinyes, ametllers i oliveres. La ruta inclou passar pels nuclis de Fontscaldes, Miramar i Masmolets. Val la pena parar-se a Masmolets, un petit poble envoltat de camps de vinya.

Tipus de ruta: Ruta circular
Punt de sortida i arribada: Picamoixons
Distància: 40 km
Durada: 3 hores i 27 minuts
Desnivell acumulat: 1250 metres

Punts d'interès: Si ets per la zona, et recomanem visitar el Monestir de Santes Creus, que forma part de la reconeguda Ruta del Cister. També Valls es troba prop d’aquesta ruta, bressol de la calçotada i dels castellers. A Valls, la Plaça del Blat, que és on es troba l’Ajuntament, és un lloc de referència castellera de Catalunya.


Olivera i vinyes
 

Vols que el teu dia sigui rodó?

Una calçotada a Masmolets

En un petit poble de Masmolets et recomanem que facis una parada pel camí per a visitar Cal Ganxo, un restaurant ubicat en una antiga casa pairal del segle XVIII d’estil mediterrani on podràs assaborir - de novembre a abril - amb els cinc sentits l’autèntica calçotada tradicional.

 

Visita el forn ibèric de Fontscaldes

Vols conèixer una mica d’història? El forn ibèric de Fontscaldes, s’ubica a la Carretera de Montblanc abans d’emprendre la sortida del Coll de Lilla, enmig d’unes vinyes al costat d’aquesta població.

 

43491 PicamoixonsAlt Camp, Tarragona
Monestir Santes CreusMonestir Santes Creus

Què necessites?