Cicloturisme i BTT Rutes de carretera

RUTA PAISATGES DEL PENEDÈS

Per a realitzar aquesta ruta sortiràs des del Vendrell en direcció a Sant Jaume dels Domenys és en aquest punt on iniciaràs l’ascensió en direcció a la Collada de les Ventoses. Es tracta d’una carretera sinuosa que et regalarà paisatges fantàstics envoltats d’una vegetació molt mediterrània. La collada també es coneix amb el nom de “La Talaia” perquè et condueix a una urbanització que porta el mateix nom. Aquesta ascensió té un recorregut de 7,7 quilòmetres i un 4,5% de desnivell. 


Des d’aquí s’iniciarà el descens en direcció al monestir de Santes Creus per tornar, cap al Vendrell, per Vila-rodona i també Bonastre. 


Aquesta és la ruta ideal per descobrir els paisatges del vi de la DO Penedès.

Tipus de ruta
Circular
Punt de partida 
El Vendrell
Punt d’arribada
El Vendrell
Dificultat
Difícil
Distància
74,08 quilòmetres

Enllaç amb la ruta
https://es.wikiloc.com/rutas-ciclismo/11-paisatges-del-penedes-19554308

Vols que el teu dia sigui rodó?

Has practicat mai el nòrdic walking? A El Vendrell t’ofereixen una variada xarxa de rutes, on en destaca la via verda de la platja de Sant Salvador.

A Santes Creus, els guies t’acompanyaran a fer la descoberta del conjunt monumental a través de les llegendes per trobar totes i cadascuna de les joies d’aquest conjunt monàstic del Cister.

Vols aprendre com es fa el vi? Al celler modernista de Vila-rodona les visites guiades et serviran per seguir el seu procés productiu a través l’històric emplaçament que va dissenyar l’arquitecte modernista Cèsar Martinell. I si vols visitar més cellers modernistes et proposem la ruta de les catedrals del vi.

Si t’agrada la gastronomia, no t’oblidis de tastar el xató: una amanida d’escarola amb bacallà esqueixat, anxoves, olives arbequines... i també salsa feta amb fruits secs, nyores, oli d’oliva i el secret que cada cuiner hi vulgui aportar.

El VendrellTarragona, Catalunya
BoscBosc

Què necessites?