la Platja innovadora que dissenyen els escolars pren els micròfons

 

Alumnes del Col·legi Teresià de Tortosa van participar el passat dia 10 de març al programa "La Punta del Diamant" de Ràdio Tortosa per explicar el treball que duen a terme a classe a través de la proposta pedagògica TurisTIC Challenge que organitza el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona. Acompanyats per una docent, van detallar les diferents fases d'aquest projecte pedagògic, que ha despertat molt d'interès i un plantejament molt creatiu.

Alumnes de primer i segon d'ESO estan treballant propostes relacionades amb l'operació Platja Innovadora del PECT TurisTIC en família. Inspirats per la seva visita, a la Bassa de les Olles, el centre ha apostat per proposar solucions innovadores i sostenibles per a les famílies que visiten aquest espai. Papereres intel·ligents, mobiliari i instal·lacions que es proveeixen d'energia solar o zones específiques per a les famílies són només algunes de les idees que han començat a prendre forma a l'aula.
 


Escolteu aquí l'entrevista:

Visites a la Bassa de les Olles i a la Platja de Cambrils

Les platges són la principal motivació del viatge per les famílies de turistes que visiten la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre. Cal crear nous serveis i activitats per les famílies a les platges durant tot l'any, també a l'hivern, que millorin l'accessibilitat, els sistemes d'informació i l'experiència dels visitants i els residents, de manera intel·ligent i sostenible.

Aquest és el plantejament que traslladem als centres escolars per treballar en relació amb el Projecte Platja Innovadora. Per aquest motiu, i a manera d'inspiració, s'han organitzat visites a dos espais de platja, una de les Terres de l'Ebre: la Bassa de les Olles a l'Ampolla, i l'altra a la Costa Daurada, concretament al municipi de Cambrils. Les visites van fer-se entre febrer i els primers dies del mes de març. Un total de 10 centres educatius i 428 alumnes, de 3r de primària fins a 2n d'ESO, han participat d'aquestes visites guiades a espais de platja. La sessió a l'exterior de l'aula s'ha fet amb una descoberta de l'espai, de manera didàctica, dirigida per monitors i amb el suport tecnològic de tauletes tàctils.

 

Operació Platja Innovadora

La voluntat d’aquesta operació és configurar els mecanismes de relació entre les administracions i els agents del sector turístics per tal que s’actuï com un sistema integrat de serveis a les famílies que permetrà donar informació en temps real de disponibilitat d’activitats i instal·lacions, garantint la qualitat dels serveis. Les platges estaran categoritzades en funció de la seva idoneïtat als diferents col·lectius de visitants potencials i en especial als targets de turisme familiar. 

L’operació ha de servir per crear activitats a les platges durant tot l’any, contribuint a la desestacionalització de l’oferta. També s’actuarà sobre aspectes mediambientals que afecten la qualitat de les platges, proposant  mesures per la seva gestió.

Més informació sobre aquesta operació
 

Què necessites?