Platges i cales Camins de ronda i propostes de rutes

3. D'ALTAFULLA A TORREDEMBARRA , UN PARADÍS DE CALES

Descripció de la ruta

Aquest recorregut d’Altafulla a Torredembarra val la pena fer-lo aprofitant les parades de les estacions de tren. Si véns de lluny, et recomanem que baixis a l’estació de tren d’Altafulla. Pots entrar a la platja a través d’un antic pont de pedra que porta directament a la platja i al passeig marítim. A la platja hi tenim senyalitzat el recinte de la vil·la romana dels Munts i anem seguint sentit nord els impressionants penya-segats de roca vermella. Anem caminant fins arribar a una petita cala, la platja de Canyadell, fins que arribem a un penya-segat anomenat la roca Bramadora que ens condueix al famós far de Torredembarra, des d’on ja es pot veure el port esportiu de la localitat. Al seu interior s’hi troba la coneguda Roca Foradada de la que brolla aigua calenta i on, fa anys, la gent del poble anava a banyar-se. Creuem el port esportiu i arribem a l’inici del Passeig Marítim de Torredembarra. Just allà, a la mateixa rotonda, hi trobarem la barca La Guadalupe. El passeig és molt ample i està ple de xiringuitos per menjar o prendre un bon vermut. Just davant del passeig hi ha la gran Platja de la Paella de Torredembarra, on podrem prendre un bany. I la ruta ha arribat al final. Des d’allà hi veurem les indicacions que ens portaran a l’estació de Renfe de Torredembarra, des d’on podem tornar a casa.

Tipus de ruta:

Ruta lineal

Punt de partida:

Estació de Renfe d’Altafulla

Punt d'arribada:

Estació de Renfe de Torredembarra

Dificultat:

Baixa

Distància:

4,64 km

Durada:

1 hora i 34 minuts

Punts d'interès:

Tot i que no es troba exactament al mateix Camí de Ronda, un dels punts de més interès si tens pensat passar el dia caminant d’Altafulla a Torredembarra és la vil·la romana dels Munts, Patrimoni Mundial de la UNESCO, un dels conjunts més importants de la Hispània romana en la seva categoria. Es tracta d’un nucli residencial, amb rics elements decoratius, que ens mostra com era la residència d’un alt càrrec de l’administració de Tarraco. Al final del trajecte hi trobarem un altre element curiós, que no és altre que la barca Guadalupe, una barca tradicional restaurada, situada a una rotonda de Torredembarra i que demostra l’essència del municipi.

Vols que el teu dia sigui rodó?

Un passeig per Altafulla

És un bon moment per fer una ruta pels carrers i les places de la Vila Closa d’Altafulla, el centre històric emmurallat declarat Bé d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya el 1998.

T’agraden els fars?

En aquesta ruta podràs tenir una panoràmica única del mediterrani pujant a l’últim far construït al segle XX. El Far de Torredembarra és el que té la torre més alta de tot Catalunya. Una bona manera de tocar el cel amb els dits!

Encant espiritual

I si et vols donar un caprici gastronòmic pots fer-ho a l’Hotel Gran Claustre, situat a l’antiga residència de les monges Teresianes del segle XVIII al costat del Castell dels monarques de Tamarit. El xef del seu restaurant compta amb el reconeixement de la Guia Michelin i, si proves l’spa, en sortiràs renovat.

 

AltafullaTarragona, Catalunya

Agenda

No s'ha trobat cap esdeveniment

Vols alguna proposta personalitzada?

Cultura, natura, gastronomia, vi, activitats a la platja o a l'interior...
T'ho posem fàcil!

CONTINUA LLEGINT

https://nazillispor.com/

Què necessites?