Cicloturisme i BTT Rutes de carretera

RUTA DELS SIS PORTS

Aquesta és una de les rutes més dures de la Costa Daurada però compensa per la singularitat del recorregut, amb les carreteres sinuoses del Priorat històric; el mirador del Montsant a l’interior del Parc Natural i sense oblidar el retorn per la carretera de la Mussara.

Si estàs a punt, des de Cambrils iniciaràs el recorregut en direcció al Priorat passant per les carreteres d’interior de Montbrió, Riudecanyes i Duesaigües, gairebé a tocar del Coll de la Teixeta des d’on començaràs el descens per la carretera que t’aproparà fins a Porrera, amb carreteres envoltades de vinyes de garnatxa i carinyena. Des d’aquí continuaràs el recorregut per el Priorat històric cap a Torroja del Priorat, la Vilella Baixa i fins arribar a Escaladei, el monestir on durant segles es va preservar la tradició vitivinícola del Priorat.

Agafa aire perquè si bé la distància fins a La Morera és petita, l’ascens serà dur amb una carretera que té rampes de fins a un 16% de desnivell però amb un entorn únic: el Parc Natural del Montsant. Per continuar, ara ja de retorn cap a Cambrils, per la carretera que va des de Cornudella a la Mussara, passant per l’Alforja i Castillejos, un port de 15 quilòmetres que representa l’accés al punt més alt de la Costa Daurada.

 

Tipus de ruta:

Circular

Punt de partida:

Cambrils

Punt d’arribada:

Cambrils

Dificultat:

Molt difícil

Distància:

125,1 km

 

Enllaç amb la ruta

https://ca.wikiloc.com/rutes-bicicleta-de-carretera/8-ruta-dels-6-ports-19554229

 

Vols que el teu dia sigui rodó?

Porrera, al Priorat històric, pots visitar l’ermita de Sant Antoni Abat. Va ser bastida l’any 1610 i està situada al cim d’un turó. També et proposem la ruta dels rellotges de sòl, emplaçada en habitatges construïts entre 1840 i 1880.

Escaladei, preserva la Cartoixa, la primera que es va construir a l’estat i que va portar la cultura del cultiu de la vinya al Priorat a més de ser la seu d’una de les escoles de pintura.

La Morera de Montsant es troba als peus del Montsant. Des del poble podràs observar fantàstiques vistes del Camp de Tarragona.

 

CambrilsTarragona, Catalunya
Morera del MontsantMorera del Montsant

Què necessites?