Enoturisme DO Montsant

×

Missatge d'avís

The subscription service is currently unavailable. Please try again later.

Joves però molt emergents! Els vins de la DO Montsant són preuats i reconeguts per tot el món gràcies a l’aposta per la qualitat i la singularitat dels cellers de la Denominació d’Origen més jove de les comarques de Tarragona, creada l’any 2001 i integrada pels municipis i cellers que formaven la subzona Falset de la DO Tarragona. Parlem de cooperatives agrícoles i de cellers de la comarca del Priorat que no pertanyen al ‘Priorat històric’, a més dels nuclis de la Serra d’Almos i Darmós a la Ribera d’Ebre. L’origen d’aquest èxit és, sens dubte, l’aposta per les varietats autòctones. La garnatxa i la carinyena als sòls del Montsant, juntament amb el clima i les varietats introduïdes recentment com el cabernet, el merlot o el sirà acaben donant lloc a uns vins excel·lents. Aquesta DO és un macro trencaclosques de diversitats amb un gran múscul per a seguir creixent.

 

Per què és especial?

Sens dubte una de les característiques d’aquesta DO és la seva passió per l’artesania. La mà de l’home intervé en tot el procés d’elaboració, un procés que és el resultat d’un equilibri irrenunciable entre el camp i el celler. El viticultor té molta cura i tacte amb el vinyar per tal de deixar a l’enòleg el millor raïm, aquell que permet crear vins preuats arreu el món.

 

Què s’hi pot fer?

El punt de partida per a conèixer aquesta Denominació d’Origen pot ser el Castell del Vi de Falset, un espai expositiu dedicat als vins de la comarca del Priorat; algunes de les activitats enoturístiques que organitza el mateix Consell Regulador per a aprendre a gaudir dels matisos i sensacions que pot transmetre un bon vi; o les rutes i les visites a cellers per a experimentar el cep, l’elaboració i el tast del vi.

La comarca compta amb la Ruta del Vi, que inclou cellers de la DO Montsant que es poden visitar, així com rutes a peu o la ruta en cotxe “Paisatges del vi”, que pots fer per lliure amb un copilot local gravat amb audio-guies. A més, els cellers particulars i els pobles organitzen activitats, festes i fires relacionades amb el món del vi. Gràcies a aquestes rutes es poden conèixer desenes d’històries de persones que viuen el vi i la llarga tradició en la vitivinicultura del territori, amb la visita als cellers modernistes de Falset i de Cornudella de Montsant, construïts per Cèsar Martinell, a l’entorn natural del Parc Natural del Montsant i amb espais tan espectaculars com Siurana, que reviu històries de conquestes impossibles.

 

Vi recomanat:
Jaspi Maragda 2011

Jaspi Maragda és un vi negre elaborat pel celler Coca i Fitó nascut l’any 2006 per a elaborar vins singulars per tal de transmetre la identitat de la zona. Amb aquest vi han aconseguit un bon equilibri entra la frescor aromàtica, la concentració i la maduresa. Té garnatxa, carinyena i sirà, i passa per bótes de roure francès i americà durant 12 mesos. Fou guardonat com el millor de la DO Montsant als últims Premis Vinari.
Celler: Coca i Fitó

 

CONSELL REGULADOR DE LA DENOMINACIÓ D'ORIGEN MONTSANT
Pl. de la Quartera, 6
CP 43730, Falset (Comarca Priorat)
Tel. 977831742 Fax: 977830676
info@domontsant.com
www.domontsant.com

 

Troba totes les propostes i coneix la seva situació

Mapa: Localitza les activitats
DO Montsant - Costa Daurada
Filtrar per:
MAPA

Vols alguna proposta personalitzada?

Cultura, natura, gastronomia, vi, activitats a la platja o a l'interior...
T'ho posem fàcil!

CONTINUA LLEGINT

També et pot interessar

Què necessites?