FIETSTOERISME EN MOUNTAINBIKE Wegroutes

ROUTE LANDSCHAPPEN VAN DE PENEDÈS

Voor deze route vertrek je vanaf El Vendrell in de richting van Sant Jaume dels Domenys. Op dit punt begin je de klim in de richting van de Collada de les Ventoses. Dit is een kronkelpad met fantastische landschappen, omgeven door een typisch mediterrane vegetatie. La Collada staat ook bekend als "La Talaia” omdat ze naar een urbanisatie leidt die dezelfde naam draagt. Deze beklimming is 7,7 kilometer lang met een helling van 4,5%.
Vanaf hier begint de afdaling naar het klooster van Santes Creus om terug te keren naar El Vendrell, via Vila-rodona en Bonastre.
Dit is de ideale route om de wijnlandschappen van de Oorsprongsbenaming Penedès te ontdekken.

 

Soort route:

Lusvormig

Vertrekpunt:

El Vendrell

Aankomstpunt:

El Vendrell

Moeilijkheidsgraad:

Moeilijk

Afstand:

74,08 kilometer

 

Verbinding met de route:

 https://es.wikiloc.com/rutas-ciclismo/11-paisatges-del-penedes-19554308

 

Wil je een volmaakte dag beleven?

Heb je ooit nordic walking beoefend? El Vendrell biedt een gevarieerd netwerk van routes, met als blikvanger de via verde (groene route) van het strand van San Salvador.

In Santes Creus zullen gidsen je begeleiden om het monumentale complex te ontdekken aan de hand van legenden en zo alle juweeltjes van dit cisterciënzerkloostercomplex te vinden.

Wil je leren hoe wijn wordt gemaakt? In de modernistische bodega van Vila-rodona zullen rondleidingen je helpen het productieproces te volgen in deze historische site ontworpen door de modernistische architect Cèsar Martinell. En als je meer modernistische wijnkelders wilt bezoeken, raden wij je de route van de wijnkathedralen aan.

 

Als je van gastronomie houdt, vergeet dan niet de xató te proeven: een andijviesalade met kabeljauw, ansjovis, arbequina olijven..... en een saus gemaakt met noten, ñoras (soort paprika), olijfolie en het geheim van elke kok.

 

El VendrellTarragona, Catalunya
BoscBosc

Agenda

Er is geen evenement aangetroffen

Wilt u een gepersonaliseerd voorstel?

Cultuur, natuur, gastronomie, wijn, activiteiten aan het strand of in het binnenland...
We maken het u gemakkelijk!

LEES VERDER

Wat hebt u nodig?