FIETSTOERISME EN MOUNTAINBIKE Wegroutes

ROUTE LANDSCHAPPEN VAN DE CISTER

Eeuwenlang lieten de Cisterciënzer monniken hun sporen achter in het beheer en de exploitatie van het achterland van de Costa Daurada. Het volgende traject  is een van de beste voorstellen voor een ontdekkingstocht naar unieke landschappen met kleurrijke wijngaarden en velden met gouden tarwearen, afhankelijk van het seizoen.

Vanuit Nulles start het traject door binnenlandse wegen richting Vila-rodona en Aiguamúrcia, tot Santes Creus, een kleine oase met een buitengewoon erfgoed en verborgen plekjes, waar de stromende rivier Gaià voor ansichtachtige beelden zorgt. Vanuit dit punt rij je verder naar het Pont d’Armentera, waar je de weg kunt nemen naar Querol en Santa Coloma de Queralt.

De terugreis begint richting Sarral, een van de dorpen met de grootste productie van wijnen en cava’s van de inheemse variëteit Trepat. De oenologische activiteit is duidelijk zichtbaar vanuit de wegen rond het dorp, grenzend aan Alt Camp en Cabra del Camp. Dan gaat de terugtocht verder over El Pla de Santa María, Vila-Rodona om weer bij Nulles te arriveren.

 

Soort traject:

Cirkelvormig

Beginpunt:

Nulles

Eindpunt:

Nulles

Moeilijkheidsgraad:

Hoog

Afstand:

87,5 km

 

Koppeling met het traject

https://ca.wikiloc.com/rutes-bicicleta-de-carretera/10-paisatges-de-cister-19554273

 

Om je dag compleet te maken

Ontdek in Nulles het legaat van de wijnbouw. De wijnbouwcoöperatie is meer dan een eeuw actief in de productie van wijnen en cava’s die over de hele wereld gelauwerd worden.

Santes Creus is het enige Cisterciënzer kloostergebouw dat onbewoond is. Desondanks is het een bezoek meer dan waard; het bevat een unieke kloostergang met kapitelen met menselijke figuren. Als je stilstaat bij de tweede kloostergang, hoor je het water uit de fontein kabbelen als in een klein vredesparadijs.

Santa Coloma de Queralt was een van de belangrijkste steden van het middeleeuwse Catalonië. Het historische centrum van de stad is ommuurd en beschikt over unieke architectonische ensembles.

Sarral is een ondernemend dorp en zijn wijnbouwcoöperatie produceert wereldwijd gewilde wijnen en cava’s vervaardigd met het bijzondere druivensoort Trepat.

 

 

 

43887 NullesTarragona, Catalunya
Monestir Santes CreusMonestir Santes Creus

Agenda

Er is geen evenement aangetroffen

Wilt u een gepersonaliseerd voorstel?

Cultuur, natuur, gastronomie, wijn, activiteiten aan het strand of in het binnenland...
We maken het u gemakkelijk!

LEES VERDER

Wat hebt u nodig?