FIETSTOERISME EN MOUNTAINBIKE Wegroutes

ROUTE SERRA DE LA LLABERIA

Ingebedde ravijnen, duizelingwekkende afgronden en spectaculaire berguitzichten. Doorkruis dit unieke natuurgebied om deze te ontdekken.

Het traject  begint in Mont-roig del Camp en gaat verder naar Pratdip, het land van de dips — een soort kleine demonische wolfshonden die zich in deze bergen schuilhielden — om   vervolgens het achterland van de Serra de la Llaberia te bereiken.

De beklimming gaat langs spectaculaire landschappen tot Coll de Fatxes, gelegen in de gemeenten Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant en La Vall de Llors, in de onmiddellijke nabijheid van Montalt en La Mola de Genessies. Vanaf hier gaat de tocht verder naar Tivissa, een aanloop op de regio van El Priorat. De wijngaarden in dit gebied trotseren de wet van de zwaartekracht en, ondanks hun moeilijke teelt, produceren elk jaar opnieuw spectaculaire wijnen.

De wijngaarden van El Priorat zijn het mooiste geschenk om verder te gaan met het traject  tot het begin van de beklimming naar Coll de Colldejou, vlak bij de berg La Mola, een van de sieraden van de Costa Daurada, vanwaar je de terugreis naar Mont-roig del Camp aanvangt.

 

Soort traject

Cirkelvormig

Beginpunt

Mont-roig del Camp

Eindpunt

Mont-Roig del Camp

Moeilijkheidsgraad

Hoog

Afstand

70 km

 

Koppeling met het traject

https://ca.wikiloc.com/rutes-bicicleta-de-carretera/ruta-6-serra-de-la-llaberia-19554182

 

Om je dag compleet te maken

Capçanes, in El Priorat, beschikt over een aantal opzienbarende grotschilderingen. Kenmerkend voor deze schilderingen is hun overvloed: in een straal van twee kilometer vindt men de grootste verzameling grotschilderingen van Spanje.

Tivissa is een ommuurd middeleeuws dorp met pittoreske straatjes. Vergeet niet een halte te maken op het plein van La Baronia, waar tot het midden van de 19e eeuw het kerkhof lag. Vanuit dit punt kun je over een fantastich uitzicht op het Camp de Tarragona genieten.

Pratdip is het land van de dips. Dit dorp zit vol buitengewone plekjes waar je unieke  landschappen kunt. Bezoek het kasteel en geniet van een uitgestrekt uitzicht.

Mont-roig del Camp – Miami Platja beschikt over een uniek sieraad: de kapel van de mare de Déu de la Roca. Gelegen op de berg van Roca Roja, maakt het deel uit van een uniek geheel vereeuwigd in het werk van Joan Miró. Deze locatie, gedateerd tussen de 12e en 13e eeuw, dient eveneens als accommodatie voor rondtrekkende reizigers.

43300 Mont-roig del CampTarragona, Catalunya
Mont-roig del CampMont-roig del Camop

Agenda

Er is geen evenement aangetroffen

Wilt u een gepersonaliseerd voorstel?

Cultuur, natuur, gastronomie, wijn, activiteiten aan het strand of in het binnenland...
We maken het u gemakkelijk!

LEES VERDER

Wat hebt u nodig?