FIETSTOERISME EN MOUNTAINBIKE Wegroutes

ROUTE WIJNLANDSCHAPPEN VAN EL PRIORAT

Dit is een van de meest karakteristieke routes van de Costa Daurada. Ze vangt aan in Falset, de hoofdstad van de regio Priorat, en van daaruit begint de beklimming richting Gratallops, een van de gemeenten van het historische Priorat. Deze beklimming is de aanzet voor de benenbreker die je tegenkomt op de route.
De moeilijkheid van de route contrasteert natuurlijk met de schoonheid van een wijnlandschap dat spectaculair is en tegen de achtergrond van het Natuurpark van Montsant, het enige aan de Costa Daurada.
De route leidt je naar de hermitage van de Consolació, beschermd door een rij cipressen, alsof het wachtposten zijn die waken over deze door de inwoners van El Priorat vereerde ruimte, van waaruit je een spectaculair panoramisch uitzicht hebt op de wijngaarden van El Priorat. Vanuit La Consolació heb je toegang tot La Vilella Baixa, dat de schrijver Josep Maria Espinàs omschreef als "het New York van El Priorat", en is de beste aanzet tot de Priorat van de olie met Cabacés, La Bisbal, Margalef en ook Ulldemolins als maximale exponenten, grenzend aan het natuurpark van het Montsant-gebergte.
Aangekomen bij Cornudella maak je de laatste twee beklimmingen naar Porrera en Falset.

 

Soort route:

Lusvormig

Vertrekpunt:

Falset

Aankomstpunt:

Falset

Moeilijkheidsgraad:

Moeilijk

Afstand:

87,4 kilometer

 

Verbinding met de route:

 https://es.wikiloc.com/rutas-ciclismo/5-paisatges-del-vi-del-priorat-19554178

 

Wil je een volmaakte dag beleven?

Wil je meer voorstellen ontdekken om El Priorat met de fiets te ontdekken?  Ontdek bijvoorbeeld deze route waarlangs je naar het kartuizerklooster van Escaladei of naar de voet van de Montsant kunt wandelen, het Natuurpark van de Costa Dorada met talrijke hermitages die door kluizenaars bewaard zijn gebleven.

In Porrera hebben ze een route om de zonnewijzers te ontdekken die zich op sommige gevels van de dorpshuizen bevinden. Daarnaast bieden de bodega’s van het dorp het hele jaar door activiteiten aan om hun wijnen te laten proeven.

In Ulldemolins, wordt elk jaar in de maand maart het gastronomische feest van de omelet met sap gevierd. Als je in een ander seizoen van het jaar reist, hoef je je geen zorgen te maken, want je kunt deze omelet in plaatselijke restaurants bestellen.

Het Natuurpark van het Montsant-gebergte is een uniek gebied om te ontdekken en de buitenwereld even te vergeten. Wandel langs de wegen en de paden beschut door de Roca Corbatera of ontdek het rijke architectonische erfgoed vol hermitages, zoals die van de Mare de Déu del Montsant, gelegen op 1.027 meter boven zeeniveau.

43730 FalsetTarragona, Catalunya
PorreraPorrera

Agenda

Er is geen evenement aangetroffen

Wilt u een gepersonaliseerd voorstel?

Cultuur, natuur, gastronomie, wijn, activiteiten aan het strand of in het binnenland...
We maken het u gemakkelijk!

LEES VERDER

Wat hebt u nodig?