FIETSTOERISME EN MOUNTAINBIKE Wegroutes

ROUTE LA MUSSARA

LA MUSSARA

 

Vind je het leuk om bergopwaarts te rijden en bergen te beklimmen? Dan is dit traject echt iets voor jou. Het indrukwekkende berglandschap van de Costa Daurada biedt je unieke ervaringen. Het vertrekpunt is Salou, de toeristische hoofdplaats van de Costa Daurada; vanuit hier gaat de weg opwaarts naar het zuiden, langs Cambrils en vervolgens naar het achterland van de Costa Daurada.

Vanuit Montbrió del Camp, op zes kilometer van de zee, gaat het traject  naar het achterland van de regio Baix Camp. Landerijen met hazelaren en boomgaarden omringen de dorpen Riudoms, Les Borges del Camp, Alforja en Vilaplana. Het is het voorspel tot de piek van La Mussara, in het Prades-gebergte, na een opwaartse helling met een gradiënt van 6,5%.

Op bijna duizend meter boven zeeniveau is het uitzicht op het zuiden van de Costa werkelijk spectaculair. Het is zelfs mogelijk dat je na de beklimming echt buiten adem bent, maar wees gerust, want de weg daalt nu constant dwars door het Natuurgebied van Montsant. Daarna klimt de weg weer met een gradiënt van ongeveer 5% in Baix Camp tot het einde van het parcours in Cambrils, waar je van de Middellandse zeebries kunt genieten.

 

Soort traject:

Cirkelvormig

Beginpunt:

Salou

Eindpunt:

Cambrils

Moeilijkheidsgraad:

Zeer hoog

Afstand:

110,3 km

 

Koppeling met het traject

https://ca.wikiloc.com/rutes-bicicleta-de-carretera/9-ruta-la-mussara-19554255

 

Om je dag compleet te maken

Salou is de hoofdplaats van de Costa Daurada. Ontdek deze stad door een duik te nemen in een van haar negen stranden en inhammen met kristalhelder water, waar je naar hartelust kunt snorkelen en genieten van een adembenemende zeebodem.

La Mussara, naam van Arabische erfenis, is vandaag een klein verlaten dorpje, met overblijfselen van acht unieke monumenten, waaronder het kerkje van Sant Salvador. Deze ligt vlak bij de klip van Les Airasses, waar vroeger een berghut voor wandelaars stond. Vanuit hier kun je genieten van een spectaculair uitzicht op het Camp de Tarragona.

In Riudoms prijkt het landgoed van Antoni Gaudí, waar de wortels liggen van een van de beste architecten ter wereld, auteur van talloze bouwwerken in de Spaanse Jugendstil.

In Cornudella, gelegen in het hart van het Natuurgebied van Montsant, kun je een wijnkelder ontdekken dat in de Spaanse Jugendstil is gebouwd en ontworpen door de in Valls geboren architect Cèsar Martinell. Proef de wijnen vervaardigd in dit dorpje onder de paraplu van de Oorsprongsbenaming Montsant.

 

 

43840 SalouTarragona, Catalunya
La MussaraLa Mussara

Agenda

Er is geen evenement aangetroffen

Wilt u een gepersonaliseerd voorstel?

Cultuur, natuur, gastronomie, wijn, activiteiten aan het strand of in het binnenland...
We maken het u gemakkelijk!

LEES VERDER

Wat hebt u nodig?