FIETSTOERISME EN MOUNTAINBIKE Wegroutes

ROUTE VAN DE ZES BERGPASSEN

Hoewel dit een van de hardste trajecten van de Costa Daurada is, wordt de bezoeker ruim beloond door het bijzondere karakter van zijn bochtige wegen door het historische Priorat, de uitkijkpost van Montsant binnen het Natuurpark en niet te vergeten de terugweg naar La Mussara.

Zodra je gereed bent, begin je aan het traject vanuit Cambrils richting El Priorat, op het achterlandse wegennet van Montbrió, Riudecanyes en Duesaigües, op korte afstand van Coll de la Teixeta. Vanaf hier begin je aan de afdaling op de weg naar Porrera, omringd door wijngaarden aangeplant met de variëteiten Garnacha en Cariñena. Vanuit dit punt gaat het traject verder door het historische Priorat richting Torroja del Priorat en La Vilella Baixa tot Escaladei, het klooster waar de wijnbouwtraditie van El Priorat eeuwenlang bewaard werd.

Haal diep adem, want ondanks de kleine afstand tot La Morera, ligt er een zware beklimming voor de boeg; deze weg heeft hellingen met gradiënten tot 16% in het Natuurgebied van Montsant. Terug naar Cambrils gaat de weg van Cornudella tot La Mussara, via La Alforja en Castillejos, een bergpas met een lengte van 15 kilometer, de toegang tot het hoogste punt van de Costa Daurada.

 

Soort traject:

Cirkelvormig

Beginpunt:

Cambrils

Eindpunt:

Cambrils

Moeilijkheidsgraad:

Zeer hoog

Afstand:

125,1 km

 

Koppeling met het traject

https://ca.wikiloc.com/rutes-bicicleta-de-carretera/8-ruta-dels-6-ports-19554229

 

Om je dag compleet te maken

In Porrera, in het historische Priorat, kun je een bezoek brengen aan de kapel van Sant Antoni Abat. Deze kapel uit 1610 ligt op een heuveltop. Een ander voorstel is het traject  van de zonnewijzers, gebaseerd op woningen gebouwd tussen 1840 en 1880.

In Escaladei bevindt zich La Cartuja, een van de oudste kloosters in Spanje die de wijnbouwtraditie naar El Priorat bracht en een schilderschool herbergde.

La Morera de Montsant ligt aan de voet van het Montsant-gebergte. Vanuit dit dorp geniet je van een fantastisch uitzicht op de Camp de Tarragona.

 

 

 

CambrilsTarragona, Catalunya
Morera del MontsantMorera del Montsant

Agenda

Er is geen evenement aangetroffen

Wilt u een gepersonaliseerd voorstel?

Cultuur, natuur, gastronomie, wijn, activiteiten aan het strand of in het binnenland...
We maken het u gemakkelijk!

LEES VERDER

Wat hebt u nodig?