Diputació de Tarragona
Cellers Modernistes
L'art de despertar emocions amb una arquitectura i productes únics

NO ET POTS PERDRE...

Conèixer i entendre el paisatge d'infància de Martinell (nascut a Valls).

Tastar i maridar els vins i caves de la seva prestigiosa marca Adernats.

Descobrir, en família o amb amics, els camins i el paisatge de vinyes de Nulles, passejant en carro.

El ViNit Fest, una nit d'estiu per gaudir en parella o amb amics, entre copes i tot degustant restaurants al ritme de la bona música.

La "ViNitCultura", esdeveniment que fusiona vinicultura, gastronomia i història a l'entorn d'una experiència innovadora que combina la visita teatralitzada al celler amb un sopar maridatge a sobre de les tines.

Tastar el seu vi directament des d'una bóta de fusta.

EXPERIÈNCIES

enoturístiques

Aquestes són les experiències que podràs viure en aquest celler. Tria la que més t’agradi o t’encaixi. Avisem: l’elecció no serà fàcil (totes t’agradaran!)

Any de construcció

1918-1919


Arquitecte

Cèsar Martinell i Brunet


Descripció

Després de centenars d’anys amb plantacions i elaboracions vinícoles familiars, els habitants de Nulles, durant la segona dècada del s. XX, van decidir unir els seus recursos i coneixements per crear el sindicat de Sant Isidre i aixecar el celler del poble, la Catedral del Vi de Nulles. Aquest celler, projectat per Cèsar Martinell i construït comptant amb la mà d'obra dels mateixos socis, esdevé el resultat i màxima expressió de l’esforç d’un poble per tirar endavant un somni, després de la gran desolació que causà la plaga de la fil·loxera.

Es tracta d'un bell edifici de dos cossos on Martinell exposa part del seu llenguatge arquitectònic i les seves premisses fonamentals a l'hora de projectar obres d'aquest tipus: la funcionalitat, el gust per la tradició constructiva rural i la utilització de solucions estructurals de gran projecció. Així, la utilització de materials autòctons (com la calç i l’argila) ajuden a la integració de l'obra en el paisatge, i la presència dels arcs parabòlic proporcionen al seu interior una gran lluminositat i amplitud espacial.

Des de l’inici del celler, s'hi treballen principalment les varietats blanques autòctones de la zona, el Macabeu, el Xarel·lo i el Moscatell, i, més recentment, altres varietats com són la Parellada i el Chardonnay en blancs, i l’Ull de Llebre i el Merlot en negres. Les referències que en deriven es distribueixen i comercialitzen, des de 1987, sota la marca Adernats, que disposa de gran reconeixement i prestigi.


Producció

D.O.

DO Tarragona

DO Cava


Principals varietats

Varietats blanques: Macabeu, Xarel·lo, Parellada, Moscatell, Chardonnay

Varietats negres: Trepat, Ull de Llebre, Merlot


Idiomes de les activitats enoturístiques

Català, Castellà, Anglès, Italià, Alemany


Horari botiga

Dilluns a divendres: 9h a 13h i 15h a 19h

Dissabtes: 10h a 14:30h i 17h a 19h

Diumenges i festius: 10h a 14:30h


Contacte / reserves

ADERNATS - VINÍCOLA DE NULLES

Passeig de l'Estació, s/n

43887 Nulles

(+34) 977602622 (ext. 105)

enoturisme@vinicoladenulles.com

www.adernats.cat

LOCALITZACIÓ

del celler

> VEURE TOTS ELS CELLERS