Diputació de Tarragona
Cellers Modernistes
L'obra de Domènech i Roura com a pedra angular d'una història de creixement i projecció

NO ET POTS PERDRE...

Tastar i quedar "atrepat" per la varietat autòctona de la zona, el Trepat.

Conèixer la connexió de l'actual activitat vitivinícola amb la cultura i tradicions romanes (a Sarral s'hi han trobat importants restes arqueològiques romanes).

Tastar els seus vins d’agulla per fermentació natural (és una de les poques plantes d’elaboració d’aquest espurnejant vi que tenim al nostre país).

Gaudir de la Festa del Vi Novell, en la qual es combina la presentació dels nous productes i un bon esmorzar amb peix blau de Tarragona.

Caminar pels seus diferents espais, per conèixer de primera mà l'evolució històrica i el procés de creixement i consolidació de la cooperativa fins a convertir-se en un gran productor de vins i caves reconeguts a nivell internacional.

EXPERIÈNCIES

enoturístiques

Aquestes són les experiències que podràs viure en aquest celler. Tria la que més t’agradi o t’encaixi. Avisem: l’elecció no serà fàcil (totes t’agradaran!)

Projectat per l’il·lustre arquitecte Pere Domènech i Roura, i construït el 1914, el celler és fruit de l’esforç solidari de la pagesia local per aixecar una edificació racional, de gran valor arquitectònic, i pionera en quant a la incorporació a la indústria agrària de condicions tècniques, constructives i enològiques.

Tot i que en el seu exterior és una edificació discreta i que tendeix a la sobrietat, en el seu interior, que manté en perfecte estat tots els elements originals, s’aprecia tot el seu esplendor, bellesa, amplitud i lluminositat.

Consta d'una gran sala de tines i cups, dividida transversalment per arcs parabòlics de maó que descansen sobre pilars rodons, amb un cos central més alt i unes ales més baixes a l’estil de les antigues basíliques romanes. El seu dipòsit d’aigua a pressió, a mode de campanar, és un altre dels seus trets més característics.

A dia d'avui, i tot i que encara està en funcionament i ple de vida, el celler és només una petita part de les grans instal·lacions que la Vinícola de Sarral, en diverses etapes, ha anat ampliant i modernitzant per tal de convertir-se avui, més de cent anys després de la seva fundació, en una cooperativa de referència i de les més dinàmiques del sector vitivinícola català.


Any de construcció: 1914

Arquitecte: Pere Domènech i Roura


Producció

D.O.
DO Conca de Barberà
DO Cava

Principals varietats
Varietats blanques: Macabeu i parellada
Varietats negres: Trepat (varietat autòctona i única de la Conca de Barberà), ull de llebre, cabernet sauvignon, merlot

Idiomes de les activitats enoturístiques
Català, Castellà, Anglès

Horari botiga
De dilluns a dissabte de 9h a 13h i de 16h a 20h
Diumenges i festius de 10h a 14h

Contacte / reserves
COOPERATIVA VINÍCOLA DE SARRAL
Avinguda de la Conca, 33
43424 Sarral
(+34) 977890031
cavaportell@covisal.es
www.cava-portell.com

LOCALITZACIÓ

del celler

> VEURE TOTS ELS CELLERS