Diputació de Tarragona
Cellers Modernistes
L'orgull d'un patrimoni, d'una herència, d'un paisatge

NO ET POTS PERDRE...

Visitar, amb tota la família, el celler de la mà d’en Blai, un treballador poc avesat a rebre forasters.

Pujar al terrat per veure com elaboren el vi ranci a la manera ancestral.

Tastar els seus vins rancis, dolços i vermuts.

El seu esmorzar de tros, de la mà dels socis pagesos, i així viure la feina al camp i entendre el perquè del paisatge de la comarca i el fet cooperatiu.

Endinsar-se a la tradició gastronòmica del territori a través del celler, i de la mà de restaurants de referència del municipi.

Comprovar d'on va treure Martinell la inspiració per projectar les torres laterals de la façana.

EXPERIÈNCIES

enoturístiques

Aquestes són les experiències que podràs viure en aquest celler. Tria la que més t’agradi o t’encaixi. Avisem: l’elecció no serà fàcil (totes t’agradaran!)

Any de construcció

1919


Arquitecte

Cèsar Martinell i Brunet


Descripció

Celler de dos cossos, estilísticament a cavall del Modernisme i el Noucentisme i inspirat en les formes del Castell de Falset, que Cèsar Martinell va projectar per encàrrec del Sindicat Agrícola de Falset.

Des dels grans elements estructurals fins als petits detalls, la concepció d’aquest edifici imponent combina la bellesa de les formes amb la funcionalitat per la qual va ser construït.

Exponent del patrimoni arquitectònic de la Catalunya agrària i rural de principis del segle XX, segueix sent el celler on la Cooperativa Falset Marçà hi elabora tots els seus vins, de gran qualitat. El celler ha estat, i segueix sent doncs, protagonista i testimoni dels canvis viscuts a la comarca del Priorat al llarg d'aquests anys, com la innovació o la revalorització del territori i dels seus productes, el vi i l’oli.

Les seves propostes enoturístiques permeten conèixer tant aquesta necessària innovació com també el seu respecte per la tradició i els orígens, l’esforç que requereix el conreu de la terra i la cura d’un patrimoni vitivinícola de valor incalculable.

En definitiva, una molt bona opció per descobrir la DO Montsant i la comarca del Priorat, partint d'un edifici de gran bellesa, que transpira una història centenària, i des del qual es desplega una rica i variada oferta enoturística.


Producció


D.O.

DO Montsant


Principals varietats

Garnatxa Negra, carinyena, Syrah, Cabernet Sauvignon, Merlot

Garnatxa blanca, macabeu


Idiomes de les activitats enoturístiques

Català, Castellà, Anglès


Horari botiga


Contacte / reserves

COOPERATIVA FALSET MARÇÀ

Avinguda de la Generalitat 21

43730 Falset, Tarragona, Catalunya

(+34) 977830105 / (+34) 696545254

visita@etim.cat

www.etim.cat

LOCALITZACIÓ

del celler

> VEURE TOTS ELS CELLERS