Diputació de Tarragona
Cellers Modernistes
Pura essència del modernisme, amb vistes a la muntanya santa

NO ET POTS PERDRE...

La seva proposta de visitar les vinyes en 4x4.

Tastar i comprar un bon vi abans o després de visitar Siurana o d'endinsar-se al Parc Natural de la Serra de Montsant, terra d’eremites i tradició vitivinícola.

Conèixer i degustar no només els vins que s’hi elaboren, sinó també els productes gastronòmics més característics de Cornudella: botifarra blanca, botifarra negra, secallona, formatge, arbequines, etc.

ujar a l’Ermita de Sant Joan del Codolar i després baixar passejant per l’antic Camí dels Cartoixans fins arribar a Cornudella, gaudint d’un bell itinerari entre vinyes i conreus (Entre Còdols).

Els detalls de ceràmica aplicada a la façana.

L'olor a vi i a història que fan els passadissos laterals del soterrani.

EXPERIÈNCIES

enoturístiques

Aquestes són les experiències que podràs viure en aquest celler. Tria la que més t’agradi o t’encaixi. Avisem: l’elecció no serà fàcil (totes t’agradaran!)

Any de construcció
1919-1921


Arquitecte
Cèsar Martinell i Brunet


Descripció

Celler projectat per Cèsar Martinell per encàrrec del Sindicat Agrícola de Cornudella. Es tracta d'un celler del tot racional i innovador, de gran espectacularitat i bellesa arquitectònica i a la vegada una enorme funcionalitat.

L’edifici consta d’una nau central coronada amb una coberta encavallada a dues aigües construïda amb bigues de fusta i recoberta amb la tradicional teula àrab. La nau es pot dividir en dues grans plantes on es troben els dos nivells de tines.

La singularitat de l'edifici es troba en les tines de la sala superior, que tenen forma pseudorectangular en lloc de circular, com era habitual. 

A la planta inferior les tines són cilíndriques i es troben situades al centre de la nau. S’hi accedeix per uns passadissos laterals coberts amb arcs parabòlics o gaudinians que arranquen des de terra. Aquests arcs i la volta catalana que els separa són els que suporten el pes de les tines superiors.

La construcció del celler va durar tres anys, temps durant el qual molts pagesos, quan acabaven la feina a les seves finques, contribuïen a la construcció del celler. 

El Celler Cooperatiu de Cornudella de Montsant s’ha dedicat des dels seus inicis i fins a l’actualitat a l’elaboració i venda dels dos productes principals de la zona: el vi i l’oli. Després dels canvis i etapes que ha viscut al llarg de la seva història, el celler s'enorgulleix d'haver mantingut el llegat heretat de generacions passades i d’haver-se sabut adaptar als nous temps.


Producció

D.O.
DO Montsant


Principals varietats


Idiomes de les activitats enoturístiques
Català, Castellà, Anglès


Horari botiga
De dilluns a divendres: 9h a 14h i 16h a 19h
Dissabtes: 10h a 14h i 16h a 19:30h
Diumenges: 10h a 14:30h

Contacte / reserves
CELLER COOPERATIU DE CORNUDELLA DE MONTSANT
Carrer del Comte de Rius 2
43360 Cornudella de Montsant
(+34) 977821313
info@cellercornudella.cat
www.cellercornudella.cat

LOCALITZACIÓ

del celler

> VEURE TOTS ELS CELLERS